Двойно Данъчно Облагане (СИДДО)

Двойно данъчно облагане възниква при налагането на идентични данъци в две или повече държави върху един и същ доход, реализиран от един и същ данъкоплатец.

Целта на СИДДО е: Правата за облагане на съответните доходи между държавата на източника на дохода и държавата, на която получателят е местно лице или СИДДО дава права на съответната договаряща се държава да облага определени доходи, като дали тези доходи ще подлежат на облагане в тази държава зависи от вътрешното законодателство.

В СИДДО, се съдържат правила за премахване на двойното данъчно облагане или ако един доход е обложен както в държавата на източника на дохода, така и в тази на която получателят е местно лице, двойното данъчно облагане ще се премахва чрез прилагане на определени методи. За целта се попълва Заявление за прилагане на спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане между две държави.

 

 

 

 

 

UslugaBG.com - София - Благоевград - Сандански

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. - Skype: uslugabg

 

 

 

 

 

 

 

 

ПечатЕ-мейл

Заявка за обратно обаждане Въведете телефонния си номер и ние ще Ви се обадим!
Изисква се Name
Се изисква за телефон
Благодаря. Вашата заявка е приета. Ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.

Perfect Everything in Everyway